Bílá plíseň ve sklepě, jak se ji účinně zbavit

14211 0
jak na plíseň na stěnách Praha 7

Před určitou dobou jsme se potýkali s problémem, na který jsme sami nestačili jak odstranit plíseň.  Snažili jsme se přijít na to, jak zlikvidovat bílou plíseň, která se nám vytvořila ve sklepě. Sklep je v asi 40 let starém rodinném domě. Plíseň vznikla pravděpodobně z důvodu nešetrného odstranění plísně ze zateplené fasády Praha 10obhospodařování domu synem, který v domě delší dobu bydlel. Plíseň se za dobu své existence v našem sklepě rozrostla do extrémních rozměrů. Původně se vyskytovala na dřevě, ze kterého se postupně rozrostla i na stěnu. Plíseň jsme stříkali savem s chlórem, ale nepodařilo se nám jí zbavit natrvalo.

Uvažovali jsme také o tom, že bychom ji s použití rukavic a respirátorů odstranili a spálili na zahradě spolu s postiženým dřevem, ale nebyli jsme si jistí, jestli je to bezpečný a účinný způsob bez možných zdravotních následků, proto jsme se raději nejprve poradili s firmou, která se na odstraňování plísní specializuje. Jedná se o A SERVIS LIPKA, s.r.o., ta k nám vyslala své techniky.

 

 

Technici firmy nám řekli

 

jak odstranit plíseň Praha 8Technici firmy nám řekli, že tímto krokem se sice může začít, ale plísně se tím nezbavíme úplně. Bílá plíseň bývá důsledkem vysoké vlhkosti. Vysvětlili nám, že savo neúčinkovalo z toho důvodu, že takové postřiky odstraňují pouze důsledek a ne příčinu. Ve sklepních prostorech se těžko takovéto věci odstraňují, jestliže se ale jedná jen o dočasné zvýšení vlhkosti, doporučili nám řádně větrat.

jak odstranit plíseň Praha 7Také bylo nutné zlikvidovat plíseň ze stěny. Tu odstraňovali s použitím nástřiku kyselé chemie a mechanického odstraňování kartáčem. Protože se ve sklepě určitě vyskytovaly i uvolněné plísňové spory, které nejsou viditelné, ale mohou obnovit nákazu, bylo zapotřebí pořádně vydezinfikovat nejen postižená místa na stěně, ale odstranit i plísňové zárodky z celého sklepa.

Na dezinfekci použili dlouhotrvající LSG – D dezinfekci. Aby všechna ta práce nebyla zbytečná, postupovali i dále velice opatrně a pečlivě. Průmyslovým vysavačem vysáli všechno, podlahy, stěny i zařízení. Nakonec se ke slovu dostala opět LSG – D dezinfekce, tou vytřeli podlahu a všechny ostatní vodorovné plochy.

Pro tuto chvíli jsme mohli konstatovat, že veškerá plíseň i její zárodky byly ze sklepa řádně odstraněny. Potřebovali jsme ale ještě něco, co by nám zajistilo, že se plíseň ve sklepě znovu neobjeví. S tím pomohl ochranný protiplísňový LSG nátěr, jehož úžasné vlastnosti chrání ošetřenou stěnu před vlhkostí, a jestliže se zamezí vlhkosti, nezačnou se objevovat ani plísně.

odstranění plísně ze zateplené fasády Praha 9

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *