Prínosy používania elektroprevodoviek

3458 0
elektroprevodovka celna hg01

Použitie ektroprevodoviek alebo prevodových motorov má mnoho výhod v rôznych priemyselných odvetviach. Približne jedna tretina elektromotorov využíva prevod, ktorý zvýhodňuje aplikácie s obmedzeným priestorom a tie, ktoré sú vykonávané pri 1 000 ot/min alebo menej. Prečítajte si výhody pre použitie prevodových motorov v priemyselných aplikáciách.

Výhody použitia elektroprevodoviek

Úspora nákladov: Použitie elektroprevodovky na znásobenie krútiaceho momentu a zníženie rýchlosti pomáha znížiť celkové náklady na prevádzku. Účinnosť a spoľahlivosť prevodových motorov ponúka okamžité výhody. Mnohé prevodové motory sú nenáročné na inštaláciu a vyžadujú malú údržbu, čo znamená, že na opravu prevodoviek bude menej neplánovaných prestojov.

Prínos pre životné prostredie: Efektívne redukcie rýchlosti dokážu dosiahnuť významné úspory, a to tak z hľadiska nákladov na energiu, ako aj z hľadiska nákladov na pohon. Okrem toho, prevodové motory tiež pomáhajú životnému prostrediu a pracovníkom, ktorí ich prevádzkujú. Priemyselné elektromotory sú zodpovedné za približne 1/12 všetkých emisií skleníkových plynov z elektrární na fosílne palivá. Znížením spotreby energie motora s účinnými reduktormi rýchlosti, ako je elektroprevodovka, je možné výrazne znížiť produkciu skleníkových plynov.

Krútiaci moment: Prevodové motory poskytujú výhodu, keď sú priamo spojené s výstupným hriadeľom motora. To vytvára mechanickú výhodu založenú na pomere medzi počtom ozubených kolies a počtom zubov na každom prevodovom stupni. Napríklad, ak motor generuje 100 lb-in. krútiaceho momentu, pripojenie prevodovky 5: 1 generuje výstupný krútiaci moment 500 lb-in.

Zníženie rýchlosti: Prevodové motory sú známe aj ako redukčné prevodovky, pretože zvyšujú výstupný krútiaci moment a znižujú výstupné otáčky. Motor s otáčkami 1 000 ot / min vybavený prevodovkou s prevodovým pomerom 5:1 bude mať otáčky 200 ot / min. Toto zníženie rýchlosti zlepšuje výkon systému, pretože mnohé motory nepracujú efektívne pri nízkych otáčkach.

Ak chcete vedieť aké konkrétne prínosy by malo použitie elektroprevodovky práve vo vašom odvetví, odborníci na elektroprevodovky z VYBO Electric vám radi poskytnú konzultáciu.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *