„Sanácia plesní Žilina“ zaisťuje komplexnú službu odstránenie plesne. Spoľahnite sa na ich LSG

2351 0
sanácia plesní na stene Žilina

Zdravím, písanie recenzií nie je práve moja parketa, ale o tejto firme sa zmieniť musím. Upratovacia firma A SERVIS LIPKA, s.r.o. ako jediná dokázala natrvalo vyčistiť pleseň u nás doma. Samozrejme ako odstrániť pleseň a riasy Žilinasme sa zozačiatku toho snažili zbaviť sami podľa rád od kamarátov, susedov a typov na internete, ale nič nezaberalo. Zlé bolo aj to, že nám každý radil niečo iné a vôbec nič nezaberalo. Všetko fungovalo iba krátkodobo, alebo v horšom prípade vôbec. Takže som hľadal na internete ako odstrániť pleseň niečo naozaj poriadne. Ale namiesto nejakých ďalších osvedčených rád som sa tentoraz zameral na upratovacie firmy, ktoré sa odstraňovaním plesne zaoberajú. A najviac sa mi pozdávala firma A SERVIS LIPKA. Než som im zavolala, načítal som si o nich nejaké recenzie a všetci písali, že sú dobrí, takže sme si so ženou povedali, že to skúsime.

 

 

Pracujú s náterom LSG…

 

Pracujú s náterom LSG, ktorý je založený na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu. Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne sanácia plesní Žilinazmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutie. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť. Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný, takže si nemusíte robiť starosti s tým, že by bol pre vás nejako škodlivý. Životnosť náteru sa pohybuje v 100% podľa klimatickej námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Minimálna záruka tohto náteru by mala byť až dva roky, ako sami uvádzajú. Vyzeralo to naozaj spoľahlivo, tak som im zavolal a dohovoril sa s nimi na termíne, kedy bude práca prebiehať a na ďalších detailoch.

Boli sme radi, že nemali problém prísť cez víkend, pretože sme si kvôli tomu ani jeden z nás nechceli brať voľno a robiť to večer nám tiež neprišlo zrovna ako rozumný nápad. V dohodnutý deň prišli a pustili sa do toho.

 

Ja som mal na starosti ich „strážiť“…

 

Ja som mal na starosti ich „strážiť“ a žena si odišla na nákupy. Povedali mi, že pleseň sa najčastejšie vyskytuje na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejšie. Plesne sa veľakrát tvorí aj z vnútorných strán zateplených domov, a to bol náš prípad. Náter LSG je práve jednou z najlepších zbraní proti plesni. Dá sa aplikovať na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály. Na naše miesta napadnuté plesňou naniesli bežný dezinfekčný prostriedok. Po odstránení nečistôt a biotického napadnutia potom dali LGS, ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias.

Tiež som sa dozvedel niečo viac o tom, ako pleseň vlastne vzniká. Veľkou úlohu hrá vlhkosť vzduchu.

Správna dlhodobá relatívna vlhkosť vzduchu vo všetkých miestnostiach určených na bývanie by mala byť do hodnoty 55 %. Krátkodobo sa môže miestnosť od miestnosti líšiť, ale naozaj iba krátkodobo.

Relatívna vlhkosť vzduchu je potrebné neustále kontrolovať pomocou vlhkomeru. Podľa toho je potom potrebné vetrať vzduch v miestnostiach. V domoch postavených približne do roku 1980 sa musí v chladných mesiacoch, kedy klesne vonkajšia teplota pod +5 ºC, vetrať už vtedy, keď relatívna vlhkosť vzduchu presiahne 50 %. Dôležité je aj dodržiavanie teploty.

sanácia plesní na fasáde Žilina

 

Teplotný rozdiel…

 

Teplotný rozdiel by nemal byť vyšší ako 4 stupne Celzia, pretože inak už potom prichystávajú plesni vhodnú podstielku k jej tvorbe. Preto nie je vhodné v jednej miestnosti udržiavať chladnejší vzduch, pretože akonáhle sa do nej dostane teplý vzduch z inej miestnosti, ktorý má v sebe oveľa viac vodných pár, tak tá sa potom usadí na chladnom mieste, začne sa kondenzovať vo vodu a už sa tvorí pleseň , bez toho aby ste si toho museli všimnúť. Ale ak chcete mať stopercentnú istotu, tak odporúčam LSG, pretože nám sa odvtedy pleseň nikde nevyskytla. Nechali sme si ju totiž dať aj na ďalšie miesta, kde hrozilo, že by sa pleseň mohla objaviť a odvtedy mám pokoj.Vážne nás tá pleseň so ženou rozčuľovala, pretože investujete do bývania, a potom sa rozčuľujete s plesňou. Takže sme ľuďom z A SERVIS moc vďační, že nám pomohli.

A to aj za ešte celkom prijateľnú cenu. Pre niekoho to môže byt predražené, lenže tieto služby sú všade drahé. A navyše tu to máte so zárukou kvality. Je mi jasné, že naštve, že si pleseň od niekoho necháte odstrániť, a za chvíľu ju tam máte späť, ale to už potom závisí na dobrom výbere firmy. My sme našťastie natrafili na kvalitnú firmu. Ich zamestnanci sú navyše veľmi milí, starostliví a nemali sme s nimi jediný problém.

ako odstrániť pleseň Žilinakvalitných spoločnosť sa dneska naozaj zle hľadá, pretože upratovacích firiem je na mraky, takže nájsť medzi nimi tú, kde to nebudú len vyhodené peniaze, nie je úplne jednoduché. Preto túto firmu môžem všetkým jedine odporučiť. A navyše ponúka aj rad ďalších služieb, čo je určite výhodou. Len to dokazuje ich široké pole pôsobnosti a odbornosť, na ktorú sa budem rád obracať.

 

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *