Být fotografem neznamená jen dělat fotky. Mnohdy to znamená být i cestovatelem

1508 0
Strojové čištění koberců, sedaček Praha 7

Spousta z nás si pomocí fotek ráda uchovává vzpomínky na chvíle, které jsme prožili. Ale jaké to je, živit se jako profesionální fotograf? Hodně cestujete a poznáváte nová místa. Některá vás překvapí a připraví o dosavadní iluze z filmů, jakože dojedete do New Yorku a zjistíte, že se to ani zdaleka nepodobná tomu, co vidíte ve snímcích, díky kterým mnohdy vzniklo i vaše přání město navštívit. Samá špína a odpadky všude. Ani Los Angeles není ve výsledku takové terno. A rozhodně nepatří k k nejbezpečnějším místům.

Kotoučové čištění koberců Praha 5Po setmění se nevyplácí vycházet ven. Centrum je plné temných uliček, kde číhají zloději, před kterými vás bude varovat i řada místních. I lidi, kterým nevadí být v cizích místech, se mnohdy necítí dobře, pokud se octnou v lokalitě, kde je to jen samý bezdomovec nebo pochybná skupina mužů v kapucích. Ale některá místa vám naopak učarují. A zvyky a zákony některých zemí vás zase zaručeně pobaví. V Singapuru vás například zarazí přísný zákaz žvýkaní žvýkaček na veřejnosti.

A Austrálii si většina cestovatelů zamiluje na první pohled. Nejen díky tomu, že je tam krásně prostředí pro krásné fotografie. Hodně lidí překvapí Sydney, protože je to o hodně menší město, než se zdá, když ho srovnáte s jinými slavnými metropolemi. Ale zato je tam nádherně. A že je toto cestování pro fotografa drahá záležitost? Ani moc ne. Jen člověk musí vědět, jak se kam výhodně dostat. A samozřejmě prodat fotky. Člověk v tom jen musí umět chodit. Je to stejné, jako když si chcete někoho pozvat na čištění koberců. Musíte si nejprve zjistit, která firma je dost kvalitní a ne předražená, aby se to vyplatilo. A takovou je například A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění koberců, sedaček Praha 7.

 

Antigraffitový nátěr od „Čištění fasád, výškové práce Praha 3“

Když jsme s manželem kupovali nový dům, napadlo nás investovat do všeho možného – nové vybavení do domu, nově vše vymalovat, nové podlahy, hezky zařídit zahradní prostory…ale na jednu podstatnou věc jsme zapomněli. Nenechali jsme si venkovní zdi domu potřít antigraffitovým nátěrem. Předtím nás to vůbec nenapadlo, že bychom nad něčím takovým vůbec uvažovat. Až jednoho dne jsme odcházeli do práce a jako podrav na dobré ráno na nás čučelo graffiti prakticky přes celou jednu zeď.

Výškové čištěšní fasád Praha 2Bylo to pěkně hnusné a nemohlo to tam zůstat. Bylo potřeba najít někoho, kdo nás toho zbaví. Poradili jsme se s našimi známými a ti nám doporučili úklidovou firmou A SERVIS LIPKA, s.r.o., výškové čištění fasád Praha 3, která mimo úklidový servis nabízí id službu odstranění graffiti Praha. Dobrý dojem na mě udělali hned zezačátku, protože domluva s nimi proběhla velmi rychle a bez problémů byli ochotni se přizpůsobit našim časovým možnostem. Jsme s manželem hodně pracovně vytížení, často i o víkendech, takže jsme neměli zrovna moc volna. Ve sjednaný den přijeli a pustili se do práce graffiti se jim povedlo prakticky celé odstranit. Zůstal jen světlý obrys, který jsme nechali přemalovat.

Poté všechny venkovní stěny ošetřili antigraffitovým nátěrem, abychom to už nemuseli řešit znovu. Investovat do toho nátěru se určitě vyplatí, protože odstraňování graffiti je potom mnohonásobně levnější a nemáte s tím potom tolik starostí, jako jsme měli teď my. Samozřejmě A SERVIS LIPKA vše sama skvěle zařídila, ale i tak je to pro vás starost, když víte, žu to ohavnost na domě máte.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *