Robí sa vám v dome pleseň a nemôžete sa jej zbaviť? Zastavte novotvorbu profesionálne. „Odstránenie plesní Bratislava“

1828 0
Ako odstrániť pleseň

Už dlho sme u nás doma mali problémy s plesňou a stále som nevedel, ako sa jej natrvalo zbaviť. Skúšali sme všelijaké postupy, o ktorých sme sa dočítali na internete, ale žiadnym z nich sme nedosiahli trvalého odstránenia plesne. Pleseň sa stále vracala a vracala. Povedal som si, že bude potrebné sa obrátiť na odborníkov a nespoliehať na rady na internete.

A tak som našiel upratovaciu firmu, ktorá našťastie vedela, čo s tým. Prevažne na ich stránkach a ešte aj na iných som našiel, ako sa plesne nielen zbaviť, ale ako jej aj predchádzať jej vzniku. Na moju otázku ako odstrániť pleseň v byte mňa bolo odborne vysvetlené.

Každá piata domácnosť na Slovensku bojuje s plesňou.

Pokiaľ ide o pleseň…

Pokiaľ ide o pleseň, ktorá vzniká v obytných priestoroch, tak by v miestnostiach mala byť vzdušná vlhkosť okolo 50 – 60 %. Akonáhle je vyššia, už to môže zapríčiňuje problémy. Napríklad pri dvadsaťminútovom sprchovaní sa do ovzdušia dostane až 200 g vody, potením a dýchaním uvoľníme počas jediného dňa do vzduchu až 300 g vody a napríklad štvorčlenná rodina vyprodukuje viac ako desať litrov vodnej pary denne.

Pozor na pleseň na stenách, môže ohroziť vaše zdravie.

A keď sa to spočíta všetko dohromady, tak je jasné, že je jasné, že je toho viac než dosť. Preto je potrebné dodržiavať niekoľko základných pravidiel. Dôležité je vetrať, a to hlavne v miestnostiach, kde sa tvorí najviac pary, a to v kúpeľni a kuchyni. Vyparená voda sa potom inak totiž začne zrážať a vytvárať podmienky pre plesne. Okná otvoriť naplno, žiadne okno v polohe ventilácie, žiadne napoly otvorené dvere.

Vlhký vzduch z kúpeľne a kuchyne sa nesmie dostať do okolitých miestností. Inak teplý vlhký vzduch vytvorí kondenzát minimálne v chladných rohoch okolitých miestností. A kde je voda, tam je pleseň. Ale ani vetranie nemusí prinášať očakávané výsledky. To sa týka hlavne starších domov, v ktorých sa veľa drží vlhkosť. Preto je lepšie zaobstarať si poriadnu prevenciu. Je to výhodnejšie nielen finančne, ale máte s tým potom pochopiteľne aj menej starostí.

Odstránenie plesne a vlhkosti na studenej stene

Pleseň samozrejme nie je…

Pleseň samozrejme nie je problémom iba obytných miestností. Pleseň sa ďalej často vyskytuje na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejšie. Pre riešenie problému, ako sa týchto nežiaducich nečistôt zbaviť, je revolučný náter LSG – náter proti plesniam, ktorý napadnuté múry tohto problému zaručene zbaví. A ten práve ponúka upratovacia firma A SERVIS LIPKA, s.r.o.. ako odstrániť pleseň.

Pleseň v domácnosti: Postup, ako sa jej účinne zbavíte

LSG je založené na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu. Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutia. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť.

Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný. Životnosť náteru sa pohybuje v 100 % podľa klimatickej námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Minimálnu záruku tohto náteru garantujú 2 roky. Ale ja ho mám, už o niečo dlhšie ako dva roky a pleseň sa stále neobjavila. Takže LSG náter od tejto firmy môžem jedine odporučiť. Keď k nám vtedy prišli zamestnanci A SERVIS LIPKA kvôli odstráneniu plesne, bol som celý čas pri tom a sledoval, ako pri odstraňovaní plesne postupovali. Na miesto napadnuté plesňou naniesli bežný dezinfekčný prostriedok.

 netoxické recepty na odstránenie plesne v dome

Po odstránení nečistôt…

Po odstránení nečistôt a biotickéhonapadnutia potom dali náter proti plesniam priamo na existujúce povrchy, ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias. Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. LSG je aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály.

A musím povedať, že od tej doby, čo tento náter máme, nemáme s plesňou žiadne ťažkosti, preto ho všetkým vrelo odporúčam. A to aj ako prevenciu, pokiaľ plesne zatiaľ nikde nemáte, pretože toto je naozaj jedna z vecí, ktoré je naozaj lepšie predchádzať. Pretože pomocou vlastných síl sa jej potom určite nezbavíte, aspoň natrvalo nie. A tak či tak sa budete musieť na nejakú firmu obrátiť.

LSG nátěr - odolnosť voči plesniam a kvasinkám

Ak už sa vám pleseň…

Ak už sa vám pleseň na stene objavila, tak za seba môžem firmu A SERVIS len a len odporučiť, pretože u nás odviedli naozaj perfektnú prácu. So zamestnancami firmy bola aj skvelá komunikácia a spolupracovať s nimi bola naozaj radosť. Na také milých a spoľahlivých zamestnancov som už naozaj dlho nenarazil. Takže ak máte problém s plesňou, alebo uvažujete o prevencii, tak tu budete naozaj na správne adrese.

Je to rozhodne investícia, ktorá sa oplatí, pretože tej plesne sa sami jednoducho nezbavíte – minimálne mne sa to nepodarilo. U tejto firmy navyše máte záruku kvality – ich vynikajúce referencie si môžete overiť aj na internete, tak som ich vlastne ja sám našiel a bol ochotný do toho investovať aj napriek trochu vyššej cene, pretože všade mali len samé pozitívne ohlasy. A ja môžem povedať, že sú rozhodne oprávnené.

Odstránenie plesní v murive - ako na to s unikátnym nátěrom LSG

A ďalej poskytujú aj celý rad ďalších služieb, takže ak potrebujete napríklad aj čistenie kobercov alebo umývanie okien, a to aj vo výškach, tiež odporúčam znova túto firmu. Od mojej pozitívne skúsenosti s odstraňovaním plesne sme si od nich doma nechali pravidelne čistiť aj koberce a musím povedať, že ich službu sú naozaj kvalitné.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *