Zlikviduje plesne raz pre vždy. Odstráňte príčinu a aplikujte prevenciu

1955 0
Ako odstrániť pleseň

Plesne sú vždy boj s hľadaním účinného riešenia ako odborne odstrániť pleseň v Bratislave. Ale každý boj sa dá vyhrať, len je potrebné k tomu mať tie správne prostriedky ako odstrániť pleseň. A tým je rozhodne protiplesňový náter LGS od upratovacej firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o.. A čo to ten náter vlastne je? Ide o náter, ktorý je založený na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu.

Odstraňovanie plesní a rias zo zateplenej fasády

Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutia. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť. Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný. Životnosť náteru sa pohybuje v 100 % podľa klimatickej námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Ide naozaj o vynikajúcu prevenciu, ale aj účinnú zbraň, ak už sa vám pleseň na stenách vytvorila.

A ako pleseň vlastne najčastejšie…

A ako pleseň vlastne najčastejšie v obytných priestoroch vzniká? Najčastejším problémom je až príliš rozdielna teplota medzi miestnosťami domu. Ideálna teplota je 18 až 22 stupňov Celzia a približne taká by mala byť vo všetkých miestnostiach. Pretože ak v nejakej miestnosti udržujete výrazne nižšiu teplotu. Tak v okamihu, keď do nej otvoríte dvere, do nej vletí teplý vzduch. Ktorý sa začne kondenzovať vo vodu, a to práve preto, že tam bola o toľko nižšia teplota.

Vlhkosť v dome: ako postupovať pri odstránení plesne zo stien

Tá sa potom usadí na chladných miestach a začne sa z nej tvoriť pleseň. Ak sa tejto situácii chcete pokiaľ možno čo najviac vyhnúť, je potrebné mať všade rovnakú teplotu. Ale ani to mnohokrát nestačí – je potreba aj poriadne a najlepšie aspoň dvakrát denne vetrať. Do miestnosti sa tak dostane chladný vzduch a chladný vzduch sa zmení suchý vzduch, z ktorého sa pleseň utvoriť nemôže. A ak budete vzduch takto v miestnostiach často obmieňať, tak je pomerne malá pravdepodobnosť, že by sa vám z neho mohla utvoriť pleseň.

Snažte sa doma nesušiť bielizeň, a keď už, kúpte si odvlhčovač vzduchu. A to isté platí aj vtedy, ak je váš dom plný izbových rastlín. Ale bohužiaľ ani toto nie je stopercentné. Naozaj stopercentné je už spomínaný náter LGS. Prečítala som si na neho aj niekoľko recenzií a hneď som vedela, že to bude pre mňa to pravé. A firma A SERVIS LIPKA navyše zaisťuje aj kompletný servis v odstránení plesní, rias, húb, hoci lúhom výkvetov a iných mikroorganizmov z akéhokoľvek povrchu. Ako odstrániť pleseň.

Máte doma pleseň? ako sa jej zbaviť

Chcela som už fakt mať istotu…

Chcela som už fakt mať istotu, že tá pleseň zmizne, a už mi to nebude robiť starosti. Tak som mávla rukou aj nad vyššou cenou, pretože všetci na internete písali, že sa to naozaj oplatí. Tieto služby sú rovnako drahšie sami o sebe, takže či som si mala už trochu priplatiť. Kde mám navyše tak nejako istú kvalitu, tak už mi to bolo úprimne jedno. A s výsledkom ich práce som bola veľmi spokojná.

Komunikácia s nimi bola perfektná. Slečna na centrále bola veľmi milá a ponúkla mi termín hneď za štyri dni, čo ma naozaj milo prekvapilo. Pretože som si myslela, že tam bude oveľa dlhšia čakacia lehota. Potom sme sa dohovorili na kalkulácii a ostatných náležitostiach. V dohodnutý deň prišli na minútu presne a pleseň perfektne odstránili. Stena bola ako nová, krásne čistá a ja som si tam už mohla v pokoji oddýchnuť.

 Odstránenie plesne - ČoPomôže

A ani im to dlho netrvalo. Síce netuším, ako dlho by tiež čistenie malo trvať. Ale jednoducho som čakala, že to bude dlhší čas. Postup ich práce bol nasledujúci (a bol úplne rovnaký, aký uvádzajú na ich internetových stránkach). Na miesto napadnuté plesňou naniesli bežný dezinfekčný prostriedok. Po odstránení nečistôt a biotickej napadnutia potom dali náter proti plesniam priamo na existujúce povrchy. Ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias. Ako odstrániť pleseň.

Po zaschnutí vytvorí umývateľný…

Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. LSG je aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály, takže si týmto náterom môžete poistiť takmer čokoľvek.

pleseň na stene zdravie

Zamestnanci boli navyše veľmi milí a príjemní, takže bola radosť s nimi spolupracovať. Síce som čítala, že odvádzajú vynikajúcu prácu, takže som počítala s dobrým výsledkom, ale aj tak som pozerala. Hlavne ma potešili tí milí zamestnanci, pretože sme kedysi tu mali upratovaciu firmu na čistenie podlahy a neboli práve dvakrát príjemní. Najviac ma dostalo, keď sa tvárili hrozne nepríjemne, keď sme im povedala, že si neželám, aby u mňa doma pri vykonávaní ich práce fajčili. Podlahu navyše vyčistili dosť mizerne a s reklamáciou som samozrejme nekúpila. Neskôr som zistila, že táto firma skrachovala a úprimne, vôbec som sa tomu nedivila, pretože ak aj ich služby boli takej „nevídanej“ kvality, tak nemohla dlho prežiť.

To už mi ale môže byť úplne jedno, pretože táto firma okrem odstraňovania plesní ponúka aj veľa ďalších služieb. Vrátane čistenie podláh, takže sa s čímkoľvek, čo potrebujem, obraciam už len na nich, pretože som na lepšiu upratovaciu firmu naozaj nenarazila. A myslím, že už ani nenarazím. A ani nemám veľmi tendenciu to skúšať. Pretože nemám zatiaľ žiadny dôvod, prečo by som sa mala obracať na niekoho iného. Ako odstrániť pleseň.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *