Lepšie by ste koberec nevyčistili. Kartáčové čistenie Bratislava

1177 0
strojové čistenie potahov Bratislava

Myslím, že príjemné stretnutia s rodinou alebo priateľmi potešia každého, a je celkom jedno, aké dôvody k nim viedli. Nemusí to byť vlastne nič čistenie kobercov a matrací Bratislavaoficiálne ani tradičné. Stačí si len tak spolu sadnúť, niečo malé zjesť, vypiť pohár dobrého vína a sedieť, mlčať alebo spolu hovoriť. Ja takéto chvíle doslova zbožňujem a nesmierne sa teším, ak sa vydaria a každému na tvár prinesú úsmev a spokojnosť – čistenie kobercov Bratislava.

Zrejme teraz pôjdem proti duchu povedaného, ale prednedávnom som mala okrúhle narodky, ktoré ženy zo zásady popierajú. Napokon jedinečný írsky dramatik a spisovateľ G. B. Shaw to povedal za nás všetky celkom jasne a nanajvýš presne. Ak môžem, iba krátka parafráza slov majstra pera: „V živote ženy poznáme sedem období. Batoľa, dievčatko, slečna, mladá žena, mladá žena, mladá žena, mladá žena…“

Takže sa nedalo nič robiť, chystala som oslavu mladej ženy pre mladé ženy a mladých pánov. Jednoducho, letnú party na terase nášho domu, ktorá je spojená s priestrannou obývačkou, a tak s miestom nebol – našťastie – žiadny problém. Ďalším plusom bol tiež fakt, že malo ísť o grilovačku, a tak sa všetko chystalo na tráve a pod holým nebom.

Sobota bola vydarená ako z meteo katalógu a s príchodom mojich prvých hostí sa jej letný pôvab ešte viac zdôraznil. Podvečer ticho prešiel do večera, sedeli sme, bavili sa, vzduch plnila vôňa dreveného uhlia, rôznych delikates a skvelého vína. Stoly a celý priestor zdobili sviečky, kytice kvety, milé a decentné doplnky. Nádherné, pomyslela som si v duchu a cítila sa uvoľnená a šťastná. Narodky a vek ma natrápili.

 

 

Noc sa napokon zlomila…

čistenie matrací Bratislava

Noc sa napokon zlomila a prešla do mlčania ulice. Netrvalo to však dlho, lebo nečakane a prudko zahrmelo a nočný vzduch sa nadrobno rozsypal. Nikto z nás to nevynímal, keďže sme sedeli na krytej terase a stále bolo príjemne teplo. Nič na tom nezmenili ani prvé, veľké a ťažké kvapky. Usmievali sme sa a komentovali tú osviežujúcu zmenu.

Odrazu sa kdesi z prítmia vynoril prudký, ostrý vietor a začal hnať studený vzduch a dážď rovno medzi nás. Chlapi to sprvu ignorovali, ale keď toho bolo priveľa, začali sa aj oni trusiť za nami, do sucha a pokoja obývačky. My ženy, sme medzičasom veľku väčšinu pohostenia preniesli dovnútra, takže sa dalo bez zábran pokračovať.

Keď sme sa pousádzali, dostal manžel jeden z jeho prudkých nápadov. Vybehol ešte na terasu a niesol dovnútra dizajnovo nádherný svietnik s trojicou horiacich sviečok. Bol to darček od mojej sestry a chcel zrejme všetkých potešiť, zlatíčko. Vždy ale bol tak trochu nešikovný, či skôr roztržitý a pri návrate do izby jemne zakopol o hranu dverí a neveľké množstvo horúceho vosku poslal smerom na koberec.

U môjho muža vždy platilo, že svoju nešikovnosť dokázal kompenzovať duchaprítomnosťou a duchaplnosťou. Akonáhle sa vosk ocitol na koberci, bleskovo siahol po papierových, savých obrúskoch a snažil sa kvapky teplého vosku odsať. Zdalo sa, že sa mu to podarilo, takže zožal milý potlesk a ja som na príhodu v ten večer v podstate zabudla.

 

 

Na druhý deň mi to ale nedalo…

strojové čistenie matrací Bratislava

Na druhý deň mi to ale nedalo. Ukázalo sa, že nejaké množstvo vosku na koberci predsa len ostalo, a tvárilo sa pomerne tvrdohlavo a neodstrániteľne. Snažila som sa byť sama pred sebou šikovná a vyskúšala som kadečo. Po niekoľkých desiatkach minút som však nadobudla neistý pocit, že je to ešte horšie ako na začiatku. Potom odrazu zvíťazila vlna rezignácie a ľahostajnosti, podfarbená podvratne zákernou myšlienkou, že tých zopár fliačkov si predsa nikto nikdy nevšimne.

Zákon schválnosti ale opäť tvrdo zapracoval a v priebehu pár dní ma na škvrny – v dobrom rozmare – upozornili sám manžel aj kamoška, ktorá prišla na kávu. V tom okamihu som už vedela, že bude potrebné prijať zásadné rozhodnutie. Keďže moja snaha snaživej gazdinky vyšla celkom navnivoč. Musela som sa posadiť k webu a naštartovať intenzívne pátranie po firme, ktorá vie ako na to.

Neverili by ste, koľko firiem sa venuje upratovaniu. Veľké, malé, naše, spozna hraníc, robia všetko alebo sa špecializujú. Odrazu bolo dosť ťažké vybrať si. Nakoniec som zapla ženskú intuíciu a povestný šiesty zmysel. Jedna z firiem mala veľmi dobré ohlasy klientov, množstvo pozitívnych reakcií aj recenzií. Navyše ponúkala strojové čistenie spojené s dezinfekciou, čo ju od ostatných odlišovalo. Zvolila som teda spoločnosť A SERVIS LIPKA, s. r. o., čistenie kobercov Bratislava.

Prvý dobrý pocit som mala už pri telefonáte. Boli ochotní, vosk za nijako hrozivý problém nepovažovali, ani veľkosť škvŕn, či požadovaný termín. Trvalo teda pár dní, kým u nás zazvonili. Čistenie sa malo týkať celej obývačky, takže prišli rovno dvaja. Chcela som totiž dať do poriadku kompletný koberec, keďže tá moja oslava sa na ňom trošku podpísala.

 

 

čistenie kobercov Bratislava

 

Páni boli veľmi šikovní, usmiati a skúsení. Nakoniec, prezrádzal ich rytmus práce, postup aj zohratosť. Kotúčový stroj bežal ako hodinky a chemikália zaberala ako z učebnice. Koberec úplne ožil, a čo bolo podstatné – fľaky z vosku sa nadobro stratili. Navyše ma tešilo, že cena za túto odbornú prácu, nebola nijako závratná.

Keď od nás odišli, napadlo ma, prečo som A SERVIS LIPKA neobjavila už skôr, veď som si mohla ušteriť horu práce, nervov a času. Manžel sa večer – neznalý výsledku – spýtal, čím tá obývačka tak dobre vonia. Zahrala som sa s ním takú malú hru a povedala, že strateným voskom. Sprvu ma dobre nechápal, ale keď sa zastavil a rozhliadol, zaplo mu, čo sa udialo.

Bol milo prekvapený, že škvrny z vosku sú nadobro preč a koberec máme opäť ako nový. Keď som mu ten príbeh čistenia a firmy A SERVIS LIPKA zhruba porozprávala, začal vtipkovať, že koberce a okná si konečne škrtá zo zoznamu pomocných prác.

strojové čistenie potahov BratislavaAk teda smiem, veľmi rada služby a profesionálny prístup spoločnosti A SERVIS LIPKA odporučím aj vám. Samozrejme, že nemusí ísť práve o škvrny z horúceho vosku. Veď v domácnosti sa človeku pritrafí kadečo. Pokiaľ ide o koberce, sú to odborníci na pohľadanie a vyčistia aj také fľaky, ktoré bežný smrteľník dávno vzdal. No, a v pomere ceny a kvality sú ich služby na nezaplatenie, teda viac ako výhodné a šité práve pre vás. Vyskúšajte a uvidíte.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *