Malá investícia pre peňaženku, veľká služba pre čistý domov

1356 0
ako na čistenie kobercov Košice

Utieklo to strašne rýchlo. Brali sme sa mladí, vzápätí prišli dve deti a rozbehnutý kolotoč, ktorý zrejme dobre poznáte. Od plienok, cez škôlku, školu až po dospelosť. Keď sa obzerám dozadu, mám pocit, že to bola len akási skúška, taká na nečisto, a to hlavné ešte len príde.

čistenie kobercov Košice

Manžel sa nahlas smeje, keď pred ním takto hovorím. S dávkou čierneho humoru moje reči glosuje a tvrdí, že sa nemohol dočkať, keď budeme zase sami. Po prvý raz ma tými rečami len  rozľútostil, no dnes som už odolnejšia. Nedávno však s tým prišiel zase. Mala som chuť niečo ostré odvrknúť, ale zastavil ma. Dostal vraj nápad a chce ho so mnou prebrať.

 

Nemala som ani najmenšie tušenie o čo mu ide, takže som musela na chvíľu prestať hovoriť a počúvať. Prekvapil ma hneď v úvode. Začal tým, že izby po deťoch sú na poschodí voľné a je škoda nechať ich len tak stáť. Stačí ich vymaľovať, trochu upraviť a mohli by sa prenajímať študentom. Dokonca už vraj má dve záujemkyne.

 

Spadla mi sánka. Podnikať s bývaním? Chcela som okamžite naštarovať hnutie odporu, ale manžel bol na všetko pripravený a každý môj argument zhadzoval s prehľadom zo stola. Všetko mal náležite prepočítané, premyslené a podložené. Tie prvé dve dievčatá sú údajne dcéry jeho kolegu z iného mesta a od septembra začnú v Bratislave študovať.

 

 

Pili sme čaj

 

čistenie kobercov a matrací Košice Pili sme čaj, on ho zajedal bábovkou a chvíľu mlčali. Nakoniec som to nevydržala a spýtala, čo ak prídu naše deti na víkend, hmm? Opäť ma gentlemansky znavigoval a mne v tom okamihu neostalo nič iné, len si nechať čas na rozmyslenie. Bolo mi jasné, že podkrovné izby nevyužívame, ale treba ich udržiavať v chode, čo stojí tiež peniaze. Na druhej strane sa každé euro do rozpočtu hodí, tým skôr, že fakt ešte nie sme starí a okrem zamestnania, môžeme pokojne prevádzkovať niečo ako študentský mini internát.

 

Asi po týždni nasledovalo finále, plné podrobností a konkrétnych úloh. Manžel hore vymaľuje, ja dám dokopy potrebné zariadenie a spolu vyleštíme kúpeľňu a toaletu. Zastavili ma však koberce. Muž chcel kúpiť do oboch izieb a malej, priliehajúcej chodbičky, nové a nie príliš drahé kusy. Aj keď už koberce mali pár rokov za sebou, zdalo sa mi zbytočné investovať do niečoho, čo ešte slúži. Slovná strkanica nakoniec skončila mojou úlohou, zohnať dajakú firmu, ktorá nám koberce vráti do hry.

 

Niežeby som nebola nahnevaná, ale zbytočný stres mi nestál za to. Večer som si sadla za počítač a začala prezerať web stránky upratovacích firiem. Nemala som konkrétne meno, ani približnú predstavu. Verila som ale, že tam bude niekto taký dobrý a schopný, že ho skrátka nemôžem prehliadnuť.

 

Uznávam, ten počet upratovacích firiem ma prekvapil, ale čím dlhšie som listovala a hľadala, tým viac som sa vracala k jednej z prvých v zozname. Firma A SERVIS LIPKA, s. r. o., čistenie kobercov Košice,  mala hádam najviac plusových a pozitívnych odkazov, poďakovaní a recenzií svojej práce. Boli to jednotlivci, firmy aj veľké spoločnosti, čo som vnímala ako formu uznania a kvality. Zároveň ponúkala služby, ktoré sa trochu vymykali obecnému priemeru. Napríklad avizovala čistenie kobercov strojovou metódou. Pre pokoj duše som si vyhľadala opak tejto metódy, teda extrakčný systém čistenia, nech reku viem, aký je v tom rozdiel.

 

 

Ukázalo sa…

 

Ukázalo sa, že extrakčná metóda celý koberec poriadne zmáča, pričom sa po dlhšom sušení na jeho ploche objavia nevzhľadné škvrny, fľaky a mapy, keďže čistenie nemalo hĺbkový charakter a veľa nečistôt v koberci nakoniec ostalo. Navyše, spoločnosť A SERVIS LIPKA, garantuje popri čistení aj čistenie matrací Košice dezinfekciu, čo v tej záľahe ostatných firiem neponúkal takmer nikto ďalší. Takže, za mňa som mala jasno. Manžel moju voľbu nekomentoval, len medzi zubami poznamenal, že je zvedavý, ako to zvládnu, a či sa to celé oplatí.

 

Nedala som sa rozhodiť a do firmy zavolala. Musím uznať, že ma prekvapila ústretovosť, slušnosť a citeľný úsmev slečny, s ktorou som sa po telefóne dohovárala. Dala som jej jasne najavo, že potrebujem profi robotu. Povedala som jej, že koberce už majú čo-to za sebou, keďže tvorili súčasť detských izieb a sú na nich zbytky farieb, lakov, lepidla. ba aj zelený tuš. Slečna ma ubezpečila, že po dlhých rokoch majú už dostatok skúseností, odborne zdatných ľudí a overené postupy, takže je presvedčená o výbornom výsledku. Ok, no ostala som napätá a čakala na deň D.

 

Pracovníci A SERVIS boli viac ako presní, a to bol ten najlepší začiatok. Musím podotknúť, že manžel ostal doma, vraj keby bolo treba s niečim pomôcť, a aj tak má ešte dajakú robotu. Zrejme ho aj nepríjemne zaskočila veta jedného z pánov, že si poradia sami a my sa môžeme venovať svojim povinnostiam.

 

Zamestnanci začali šikovne a bez ďalších rečí. Mala som prácu v kuchyni, takže ostali sami. Asi po dvoch hodinách sa vo dverách jeden z nich objavil, vraj sú hotoví a budú končiť. Vyšla som do podkrovia. Manžel stál vo dverách izby a mlčal. No, nebolo mi všetko jedno. Čo, ak to nedopadlo podľa

efektívne čistenie kobercov Košice

mojich predstáv? Stačil mi však pohľad na mužovu tvár a potom na koberec. Prekvapenie je dobré slovo, no vystihuje iba časť tej situácie.

 

Koberec akoby mal iba pár hodín po kúpe…

 

Koberec akoby mal iba pár hodín po kúpe. Jeho vzhľad bol svieži, čistý a plný hebkosti. Farby akokeby vysokočili do priestoru, pričom miestnosť – aj celé podkrovie – decentne a príjemne voňali. Niekdajšie detské stopy hier a nezbedností boli nadobro preč. Ostala som stáť vedľa muža a krátko sme si vymenili pohľady. Rozhodne sme niečo také nečakali, a som presvedčená, že manžel ani len vo sne.

 

Druhá z izieb bola reprízou prvej, a koberec na chodbičke? Naozaj dostával občas poriadne zabrať, ale teraz som mala problém identifikovať odborné čistenie kobercov Košice ho, či je to skutočne on. Niektoré vzory a farby boli totiž také živé a nečakane ostré, až ma ich premenená podoba zarážala. Manžel priamo pred dvojicou uznal, že profesionáli z A SERVIS LIPKA si so všetkým dokonale poradili a je s ich prácou nadmieru spokojný.

 

Po odchode oboch odborníkov, sme sa potom obaja zmierlivo a s úsmevom zhodli, že táto investícia je z rodu tých vydarených a jednoznačne sa nám vráti každučký cent. Už v tej chvíli som však vedela, že návšteva A SERVIS LIPKA nebola u nás posledná, keďže aj koberce na prízemí si zaslúžia osviežiť a vyčistiť. Ak premýšľate nad niečim podobným ako u nás, neváhajte a dajte si poradiť. Skutočne čisté a do hĺbky vydezinfikované koberce budete mať vďaka službám spoločnosti A SERVIS LIPKA.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *