Pokud se nechcete mít problémy s plísní, spolehněte se na protiplísňový nátěr Brno

1295 0
plíseň na oknech

Pokud jste neměli problémy s plísní, patříte k těm šťastným lidem. Ale bohužel většina lidí s plísní na zdi či nábytku problémy má a proto se v naší firmě A SERVIS LIPKA, s.r.o., zabýváme Čím odstranit plíseň. Proto, abyste plísni předešli je potřeba řídit se několika pravidly. Důležité je dodržovat správnou vlhkost s jednotlivých místnostech. To je určeno normami a směrnicemi, ale něco na tom je. Normy a směrnice doporučují takové hodnoty, které vám chrání vaše zdraví – kdy nebolí hlava od vydýchaného vzduchu, nejsou problémy s vlhkostí ani s koncentrací kysličníku uhličitého, který vydechujeme. Zjednodušeně řečeno – minimální množství výměny vzduchu v metrech kubických za hodinu.

Kdo mi pomůže s plísníKdo mi pomůže s plísníJak na vlhkost

Například kuchyně…

Například kuchyně 100 až 150, koupelna 50 až 90, WC 25 až 50. Vysoká relativní vlhkost vzduchu v interiéru má svůj původ zpravidla ve změně užívání nebo změně způsobu života v místnostech, v častém sprchování, sušení prádla v interiéru, velkém množství květin, v zateplení zdiva a špatném větrání. Správná dlouhodobá relativní vlhkost vzduchu ve všech místnostech určených k bydlení je do hodnoty 55 %. Krátkodobě se může místnost od místnosti lišit, ale opravdu pouze krátkodobě, pokud nechcete mít zaděláno na problémy s plísní.

Pravidelně kontrolujte pomocí správného vlhkoměru relativní vlhkost vzduchu a podle toho organizujte výměnu vzduchu v místnostech větráním nebo jiným způsobem. V domech postavených přibližně do roku 1980 se musí v chladných měsících, kdy klesne venkovní teplota pod +5 oC, větrat již tehdy, když relativní vlhkost vzduchu přesáhne 50 %. Správný vlhkoměr je dobrým pomocníkem, když dá informaci, jak je venku a jak je uvnitř.  Čím odstranit plíseň

Jak řešit vlhkost v doměVoda kondenzuje v doměvysoká vlhkost

Dále platí zásada…

Dále platí zásada, že mezi jednotlivými místnostmi by neměl být teplotní rozdíl vyšší, jak 4 oC. Když potřebuji mít například v ložnici teplotu krátkodobě (přes noc) nižší, je nutno mít zavřené dveře do ložnice a zabránit tak nárazovému vnikání teplého vzduchu (teplý vzduch obsahuje více vlhkosti) do ložnice. Mohlo by docházet ke kondenzaci vzdušné vlhkosti teplého vzduchu na chladném povrchu v ložnici.

Jenže dodržovat všechna tato pravidla do puntíku je těžké, a proto je nejlepší prevencí (a i zbraní proti již vzniklé plísni) náš protiplísňový nátěr LSG, se kterým je velice spokojená již celá řada našich zákazníků. A jedním z nich byla i slečna, která měla ve svém novém bytě v jedné místnosti problémy s plísní. Ale díky našemu nátěru a zkušenostem našich zaměstnanců jsme se plísně zbavili a slečna si už o zdi ve svém bytě nemusí dělat starosti, i když bude porušovat následující vypsaná pravidla, protože nátěr je stoprocentní spolehlivou ochrannou před všemi těmito problémy. Čím odstranit plíseň

příčina vlhkých zdíplíseň se rozrůstáplíseň všude

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *