Taliančina, aj tá sa zíde

955 0
špinavá podlaha

Koľko vieš rečí, toľkokrát si človekom. Už len preto umenie ďalšieho jazyka. Ale u niektorých sa človek predsa len zasekne a povie si, je toto naozaj potrebné? Nutnosť to možno nie je, ale zbytočnosť tiež určite nie. A to platí aj pri taliančine, aj keď sa vo väčšine škôl nevyučuje. A aké sú jej výhody? Taliansky sa síce dohovoríte len v Európe, mnoho talianskych firiem má však pobočky ďaleko nielen za talianskymi, ale aj európskymi hranicami. A práve preto, že sa taliansky učí tak málo ľudí, tak sú veľmi žiadaní. Anglicky dnes vie každý. Je to vlastne skôr samozrejmosť než niečo navyše. Ďalej ju určite uplatníte aj na dovolenke.

Do Talianska sa jazdí stále a ešte dlho jazdiť bude, pretože je tam veľa vecí k videniu. A ak ste tam už niekedy boli, určite viete, že ich angličtina nie je práve na komunikatívnej úrovni. To je už lepšie sa s nimi baviť rukami nohami. Navyše ju využijete v ich gastronómii, pretože sa pozriete do jedálneho lístka a ak tam nie je napísané pizza alebo špagety, tak nemáte ani tušenie, o čo ide. Zvlášť, keď všetko znie rovnako – Rotelle, Tagliolini, orecchiette

 

Ďalšou výhodou je, že sa na základe jej slov, vám bude oveľa ľahšie učiť ďalšie románske jazyky. A čo viac, z časti vďaka nej porozumiete latinčine. To sa bude hodiť nielen študentom medicíny, ale aj aktérom vedomostných hier. Každá znalosť sa hodí a nič nie je k ničomu. Raz zužitkujete všetko, aj keď tomu neveríte. Napríklad ste niekoľkokrát čítali, že na čistenie kobercov je vynikajúca firma. Ponúka rôzne služby od umývania okien, cez čistenie kobercov až po čistenie liatych podláh. Povedali ste si, že to nepotrebujete, pretože váš koberec je vo skvelom stave? A potom na ňom omylom skončí fľašu červeného vína a uvidíte, ako budete za túto informáciu vďační.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *