Odprašovanie kobercov, generálne hĺbkové čistenie Bratislava

1526 0
čistenie kobercov Bratislava

Nie je to tak dávno, čo ma manželka – po roku intenzívneho obhrýzania uší – presvedčila, žeby sme mohli v byte konečne začať s výmenou nábytku. Ten pôvodný sme kúpili spolu s bytom, a keďže sa nám veci zbehli inak, ako sme pôvodne predpokladali, bolo treba celkovú premenu miestností odložiť na príhodnejší čas. Sme mladí, deti ešte neplánujeme, takže sa nedialo nič dramatické.

Čistenie kobercov - Hĺbkové tepovanie v Bratislave‎

Napriek spomínaným komplikáciám sme však spoločnými silami celý byt uviedli do prijateľného stavu a žili v ňom spokojne. Predovšetkým sme ho vymaľovali, oživili a zrevidovali všetky rozvody a zbavili sa niekoľkých akútnych rizík, najmä v kúpeľni. Iste, chcelo to nemálo peňazí a času, takže nábytok skrátka nefiguroval medzi vytipovanými prioritami. Napokon sa len potvrdili moje slová, že všetko má svoj čas a pár mesiacov s láskou zvládne človek aj pod mostom, nieto so starým nábytkom.

Takže v jeden jarný deň…

Škvrny na koberci - Ako vyčistiť

Takže v jeden jarný deň sme zašli do tej veľkej žlto-modrej špajze s rozobranými skriňami, stolmi, posteľami a všetkým možným, aby sme bytu vtisli originálny, globalizovaný look. Ale bez irónie. Naozaj sme nakúpil to, čo sme potrebovali a čo nám tešilo. O dva dni kopa krabíc a škatúľ ležala v byte a mohol som začať skladať. Bez mučenia. Takáto robota ma baví a je to skvelý relax. Starý nábytok manželka úspešne zniesla zo sveta, pričom si zároveň vytvorila aj niekoľko vďačných odberateľov.

Skladaniu a montáži som venoval niekoľko večerov plus celý víkend, ale napokon bolo všetko hotové a na svojom mieste. V tejto fáze sme teda úspešne obmenili vzhľad spálne a obývačky, čo manželku tešilo dvojnásobne, lebo sa blížili jej narodky a v novej obývačke chcela spáchať malú rodinnú party. Po pravde, tešil som sa spolu s ňou.

Tipy a triky na čistenie kobercov

Keď už bolo po všetkom a žena odborným okom uzavrela tému následného upratovania, zdalo sa, že na pár mesiacov sa budem môcť venovať sám sebe a mojim rybám. Žiaľ, všetko bolo inak. Asi po dvoch dňoch som sa pri večeri dozvedel, že máme v byte akosi veľa prachu. Čistenie kobercov Bratislava.

S plnými ústami…

S plnými ústami som sa úporne snažil odpovedať, aby ho utrela a je po paráde. Bolo mi ale oznámené, že medzičasom žena absolvovala užitočnú poradu s mojou svokrou, ergo jej mamou a diganóza znela – koberce bude treba odprášiť.

Čistiace prostriedky na koberce a čalúnenie Bratislava

Pri zbežnej kontrole sa skutočne ukázalo, že vypratávanie starého a montovanie nového nábytku nanosilo a zvírilo v celom byte toľko prachu, že bežný vysávač ani prachovka stačiť nebudú, tým skôr, že upratovať sa nedá každý deň.

V duchu som si lámal hlavu, čo s tým. Presúvanie a sťahovanie skríň, stolov a gaučov som rázne zavrhol, a tak ostala po ruke iba alternatíva nájsť dajakú šikovnú a dobrú upratovaciu firmu, ktorá túto našu zaprášenú históriu úspešne znesie zo sveta.

Ok. Žena a svokra ma však po dlhšom čase celkom milo prekvapili. Na kúsku papiera som uvidel manželkin rukopis a krátky text: A SERVIS LIPKA, s.r.o., čistenie kobercov Bratislava. Žena začala švitoriť, že mama ich pozná, že u nej už boli, že super zvládajú okná aj koberce, že nie sú veľmi drahí, ale sú spoľahliví a dobrí. Hlesol som niečo, že treba zavolať, ale od kuchynskej linky sa ozvalo, že už volala a prídu o dva dni. Fajn, hotovo, myslím si, stačí už len počkať a vybavené.

Škvrny na koberci a ich odstraňovanie

Dvaja chalani…

Dvaja chalani z A SERVIS boli presní ako hodinky. Z výťahu vyniesli super mašinu, ktorá ma zaujala, takže mi čo-to o nej povedali. Netrvalo však dlho a dali sa do roboty. Išlo im to naozaj šikovne. Sedel som zatiaľ v kuchyni a viazal mušky, reku, využijem čas, kým páni skončia. Napodiv boli s prácou v obývačke aj spálni hotoví pomerne rýchlo, čo ma prekvapilo a potešilo zároveň, lebo na dajkú hodinku-dve som mohol zájsť na k rieke.

Tepovanie, čistenie kobercov a čalúnenia Bratislava

Plány mi trochu nabúrala žena, ktorá darazila z práce skôr. Usmievala sa a žiarila šťastím. Nakoniec, dôvod na to bol. Koberce sme mali skutočne žiarivo čisté, farby vystúpili na povrch a celý byt sa rozvoňal príjemným odérom čerstvo vypratej bielizne. Chalani práve balili všetko náradie i mašinu, a tak im žena ešte stačila osobne poďakovať. Hneď si s nimi dohodla aj umývanie okien, lebo narodeninová party už bola za dverami.

Myslím, že mať doma profíkov sa vždy vyplatí. Za svoje peniaze dostanete kvalitu, odbornosť a rýchlosť, takže som bol naozaj rád, že okná nebudem umývať so ženou v tandeme, ale ich prenecháme skutočným profíkom. Ak stojíte pred podobným otázkami, aké sme riešili u nás doma, s pokojným svedomím vám firmu A SERVIS LIPKA môžem odporučiť. Overte si moje slová na web linke a-servislipka.sk a určite mi dáte za pravdu. Čistenie kobercov Bratislava.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *