Keď černice zašpinia koberec. Čistenie kobercov a čalúnenia Bratislava

1639 0
Čistenie kobercov Bratislava

Nepoviem asi nič nové, ale život na vidieku je to najlepšie, čo ma mohlo postretnúť. Iste, ak máte za sebou viac ako tridsiatku takto prežitých rokov, zdá sa, že o víťazovi je rozhodnuté. Faktom však ostáva, že som mestské dieťa a na na dedinu som sa privydala. Áno, prvých pár týždňov som tento krok aj oplakala, veď to inak ani nešlo, no prednosti vidieckeho spôsobu života mali navrch, aj keď musím uznať, že nebyť manžela, bolo by to ešte ťažšie.

Môj muž je lesník a inžinier k tomu, takže s tým zeleným, voňavým svetom okolo nášho domu bol zrastený už ako chlapec. Práve on ma naučil ako sa má do lesa vchádzať, ako s ním treba hovoriť, ako ho počúvať, a najmä – ako v ňom nájsť sám seba. Dnes si neviem predstaviť, že by to malo byť inak. Čistenie kobercov Bratislava.

čistenie kobercov, sedaček, čalúnenia

Samozrejme, že občas…

Samozrejme, že občas to žiadna idyla nebola. Napríklad, ak naváľalo po kolená snehu alebo prišli sezónne práce, či veľké upratovanie vo veľkom dome. Našťastie som sa nikdy práce nebála a poradila som si. Na druhej strane si skúste predstaviť, že vaše dieťa rastie s voňavým lesom priamo za humnom, na stole máte denne čerstvé ovocie, mlieko, zeleninu. Bielizeň sa dá sušiť priamo na tráve a namiesto nedeľnej debaty vyšumelých politikov, si môžete vyraziť na huby alebo na maliny.

Tepovanie, čistenie kobercov a čalúnenia Bratislava

A tak sa naše deti naučili prácam okolo domu i prácam v dome, zvládali domáce zvieratá, domáce upratovanie aj domáce zaváranie. Žiaľ, čas – bez výnimky – zvláda nás, a tak sa postupne z domu všetky tri vytratili. Dcéra aj s rodinou ale žije kvôli práci v neďalekom okresnom meste, takže jej dve deti bývajú u nás veľmi často.

Najčastejšie tých dvoch drobcov privítame počas väčších sviatkov, prázdnin alebo – čo nie je práve dôvod k radosti – dajakej vlny chrípky. No na tie ostatné prázdniny si zrejme budem pamätať o niečo dlhšie. Je nepísanou rodinnou tradíciou, že vnúčence u nás trávia dva prázdninové týždne. Deti chodia do lesa, k vode, učia sa starať o zvieratá, o záhradu. Ani jeden rok sme však nevynechali zbieranie húb alebo lesného ovocia. Čistenie kobercov Bratislava.

Tento rok sa nám les…

Hĺbkové Čistenie Kobercov a sedačiek

Tento rok sa nám les mimoriadne odvďačil a urodili sa plné košíky. Kam ste sa pozreli, tam sa sušili huby, voňali maliny, černice, jahody. Hádam najviac bolo černíc, a tak sme varili marmeládu, piekli koláče, zavárali. Práve v takýto deň sa k našim vnúčencom pridali aj rovesníci od susedov, takže namiesto dvoch detí, som mala pod strechou deti štyri. Musím čestne uznať, že mi od rána výdatne pomáhali, vzorne poslúchali aj krásne obedovali. Popoludní si ich vzal manžel, takže som mala čas usporiadať si kuchyňu a vypiť druhú kávu.

Keď som automaticky prechádzala obývačkou, trochu vo mne heglo. Zazdalo sa mi, že na koberci vidím dajaké škvrny. Sprvu ma napadlo, že ide o bežnú nečistotu, ktorá patrí k domu a dvoru. Stačilo sa však len trochu zohnúť a bolo mi všetko jasné. Deti svojej úprimnej snahe pomáhať, dajakou náhodou alebo neopatrnosťou, rozniesli pár černíc aj sem.

Ručné čistenie, tepovanie sedačiek a gaučov v Bratislave

Nemala som z toho dobrý pocit. Po rokoch viem, ako ťažko sa dá takáto škvrna vyprať zo zástery, ale koberec je celkom iný, oveľa ťažší prípad. Pamätám si, že so škvrnami som to radšej ani neskúšala a zabehla rovno k susede, či náhodou nemá nejaké tajné čistidlo alebo nepozná odborníka, ktorý mi poradí a pomôže. Mala som šťastie. Bola doma a pila kávu, tak ako ja. Navyše mi ihneď aj dobre poradila. Jej syn má totiž firmu, ktorá často využíva služby upratovacej spoločnosti A SERVIS LIPKA, s.r.o., čistenie kobercov Bratislava. Vraj sú veľmi dobrí, rýchli a spoľahliví, tak by som ich mohla vyskúšať.

Pravdu-povediac…

Pravdu-povediac uľavilo sa mi, aj keď na druhej strane viem, že dnes profesionálne upratuje kde-kto a tá kvalita zväčša valná nebýva. Zároveň bolo nad slnko jasnejšie, že nový koberec do úvahy neprichádza, no škvrny tam tiež ostať nemôžu. Spoľahla som sa preto na dobré referencie dobrých ľudí a do firmy A SERVIS LIPKA zavolala. Čistenie kobercov Bratislava.

ako vyčistiť koberec s dlhým vlasom

Milo ma prekvapili už samotným vystupovaním. Všetko prebiehalo hladko a v príjemnej atmosfére. Dohodli sme si cenu, termín aj postup, takže o pár dní nám mladý človek zazvonil pri bráne domu. Koberec čistil za pomoci pomerne zložitého stroja, ale na každom jeho pohybe bolo vidno, že je naozaj skúsený, robí to dlho a postup má v krvi.

Trvalo to vlastne celkom krátko, keď mi oznámil, že je hotový. Hrozivé tmavé škvrny boli preč a koberec opäť dýchal čistotou a sviežimi farbami. Bola som nesmierne rada a spokojná, že všetko tak dobre a bezbolestne dopadlo.

Škvrny na koberci - Ako vyčistiť

Dokonca som si ticho sľúbila, že dcére nebudem radšej ani nič hovoriť, nech deti doma nemajú zbytočné kázanie – nikomu by to neprospelo. Hlavný je konečný výsledok a vedomie, že odteraz mám po ruke ľudí a spoľahlivú firmu, ktorí mi dokážu pomôcť rýchlo, odborne a bez dlhých rečí.

Kontakt na spoločnosť A SERVIS LIPKA mám odteraz uložený v mobile, lebo skutočných profíkov je ako šafránu a v domácnosti sa kvalitná a účinná pomoc vždy hodí. Keby ste medzičasom jej služby potrebovali aj vy, stačí len kliknúť na a-servislipka.sk, určite budete s ich prácou spokojní. Čistenie kobercov Bratislava.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *