Sú vaše steny náchylné k tvorbe plesní? Náter LGS od „Odstránenie plesní Bratislava“ je účinnou prevenciou

1753 0
Účinné riešenie na odstránenie plesní na stene

Pleseň je vždy problém, hlavne v prípade, keď ide o často obývaný priestor. V našom dome sa bohužiaľ tvorila práve v izbe našich dvoch detí, čo bol naozaj problém, preto to muselo ísť čo najrýchlejšie preč. Najskôr sme sa snažili to vyčistiť sami, ale nemalo to žiadny účinok. Začali sme sa o to zaujímať viac, ako odstrániť plesne a zistili sme si o tom niekoľko vecí. Takže nasledujúce informácie sú presne pre tých, ktorí majú s plesňami ťažkosti. Ako vlastne pleseň vzniká a ako najlepšie zabrániť jej vzniku? Jednou z najdôležitejších zásad je dodržiavanie konštantná teplôt vo všetkých miestnostiach, ktorá sa pohybuje medzi osemnástimi a dvadsaťdva stupňami.

K tomu je to aj úspornejšie…

Ako sa zbaviť v Bratislave plesne na stene

K tomu je to aj úspornejšie, aj keď to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať. Z hľadiska nákladov na kúrenie je úspornejšie udržiavať konštantne a dlhodobo vo všetkých obytných miestnostiach domácnosti, než ich nechať vychladnúť pod osemnásť stupňov Celzia a následne miestnosti znovu vykurovať na ideálnu teplotu vzduchu. Spotreba týmto spôsobom vykurovania iba rastie. Ďalej je potrebné si uvedomiť, že teplý vzduch obsahuje omnoho viac pary než studený vzduch, ten je práve považovaný skôr za suchý. Pleseň sa vám teda môže vytvoriť tým spôsobom, že v nejakej miestnosti udržujete chladnejší vzduch než v iných a po otvorení dverí do tejto miestnosti sa tam dostane teplý vzduch obsahujúci viac vodných pár ako mal studený vzduch, ktorý tam bol udržiavaný.

Problém je v tom…

Problém je v tom, že sa na chladných stenách, stropu, v rohoch alebo na chladnom nábytku spálne vyzráža vodná para do formy kondenzátu – vody. A najhoršie je, že si to ani nemusíte všimnúť. A utvorí sa vám pleseň, než s tým stihnete niečo robiť. V takých to situáciách stúpa riziko vzniku plesní predovšetkým na stenách, stropu, v rohoch a dokonca sa môže utvoriť aj na nábytku. Ďalej je tiež vhodné časté vetranie, aspoň dvakrát trikrát denne, keď teplý vzduch vymeníte za studený, čím takisto obmieňate množstvo vodných pár vo vašom dome. Toto sú asi tie najzákladnejšie veci, ktoré treba dodržiavať, ak chcete vznik plesní obmedziť.

Bohužiaľ ale ani to niekedy nestačí…

Bohužiaľ ale ani to niekedy nestačí. A hlavne vo chvíli, keď sa vám pleseň už utvorila je na tieto opatrenia neskoro. Na to je potrebné naozaj niečo poriadne a hľadali sme to naozaj dlho, ale našťastie sme to našli. Respektíve manžel to objavil. Ide o protiplesňový, inak tiež LSG od upratovacej firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o. Ich antimikrobiálne pôsobenie LSG je založené na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu. Kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutiu, takže na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť.

Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný. Čo bolo ďalšou výhodou, že náter by pre nás nebol nijako škodlivý alebo niečo také. Životnosť náteru sa totiž pohybuje v 100 % podľa klimatickej námahy 4-6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere môže pokojne ďalej fungovať aj ďalších desať rokov. Samozrejme že všetky tieto informácie mám z ich webových stránok, takže nejde o žiadne moje výmysly. Manžela to tiež presvedčilo a tak sme sa rozhodli, že do toho budeme investovať.

Čím zlikvidovať a odstrániť plesne v byte v Bratislave

Navyše A SERVIS nezabezpečuje iba tento náter…

Navyše A SERVIS nezabezpečuje iba tento náter, ale komplexné odstránenie plesne, takže sme sa tým ďalej už nemuseli zaoberať a s radosťou sme to všetko už prenechali im.V dohodnutý deň prišiel ich tím zamestnancov a pustili sa do práce. Postup ich práce bol nasledujúci – najprv naniesli dezinfekčný prostriedok na tie miesta. Miesta, ktorý bol napadnutý plesňou – v našom prípade išlo o rohy múrov. Po odstránení týchto nečistôt napadnutia potom dali náter proti plesniam priamo na povrchu, ktorý ošetrili tou dezinfekciou, ktorá potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias. Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu.

LSG je tiež vraj aplikovateľný…

LSG je tiež vraj aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály. Pre istotu sme si tento náter nechali dať aj na tie miesta, kde sa pleseň zatiaľ nevytvorila, ale je tam pravdepodobný ich výskyt. Napríklad do našej sušiarne, pretože tam naozaj bežne nevyhrievame – len vtedy, keď tam sušíme bielizeň. Vlastne sa divili, že v izbe našich detí sa pleseň vytvorila a v tejto miestnosti nie, pretože tam sme vlastne pre pleseň vytvárali takmer ideálne podmienky.Takže ak hľadáte skutočne účinnú zbraň proti plesni, tak odporúčam LSG od A SERVIS. Je to vážne výborná vec, ktorá nás ako jediná dokázala plesne definitívne zbaviť.

Celkovo si ich službu odstránenie plesne pochvaľujú, pretože boli rýchli a svoju prácu urobili poctivo. Pleseň sa od tej doby u nás neobjavila a verím, že už ani neobjaví. Ide naozaj o skúsených a spoľahlivých zamestnancov, ktorí vedia, čo robia. Som rada, že sme sa s manželom obrátili práve na túto firmu a sme im naozaj vďační. K tomu ponúka aj rad ďalších iných služieb, ktoré sme začali využívať.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *