Odstranění plísní ze zateplené fasády

2653 0
jak odstranit plíseň Praha 7

Uvažovali jsme o odstranění plísní z fasády našeho bytového domu. Dům se před šesti lety zateploval a na některých místech se začaly objevovat plísně, severní stěna byla však napadena celá. Oslovili jsme firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o. a zeptali se, jak odstranit plíseň  a jaký doporučují postup na odstraňování plísní.

Odstranění plísně, jak na to, Praha 1

Odstranění plísně, jak na to, Praha 1

 

Přijeli k nám technici firmy…

 

Přijeli k nám technici firmy, prohlédli si důkladně fasádu a pro protiplísňovou sanaci fasády nám navrhli následující postup. Musí se začít s likvidací plísní. Na místa, která jsou plísní napadena, se nanese kyselá chemie typu Unisan a podobně. Plísně se poté mohou bezpečně a bez rizika dalšího šíření na mokro mechanicky odstraňovat.

Na tato místa se posléze nanese LSG – D desinfekce. Jedná se o velice spolehlivý a dlouhotrvající dezinfekční přípravek. Dále je nutné vysátím zlikvidovat volné plísňové spory, k tomu se použije průmyslový vysavač s HEPA filtrem, důkladně se jím vysají stěny, podlahy a zařízení. Pokračuje se opět pracemi na mokro, a to vytřením horizontálních ploch LSG – D desinfekcí, čímž se zajistí zaručená likvidace všech volných spor v prostoru.

V případě, že by se při tomto postupu odstraňování plísní poškodil původní nátěr, zajistí technici firmy novou výmalbu. Na závěr se na suchý a čistý jak odstranit plíseň Praha 9povrch aplikuje LSG protiplísňový nátěr. Tento nátěr má naprosto unikátní vlastnosti, které nedovolí vlhkosti proniknout do fasády.

Také nám bylo vřele doporučeno, abychom odstranili příčiny vzniku plísní a provedli prevenci. Jestliže se totiž odstraní pouze symptomy napadení a ne příčiny, které mohou na fasádu opětovně působit, nebude nikdy plíseň odstraněna trvale, ale bude se jednat jen o dočasné řešení.

Protože se nám postup A SERVISU líbil, domluvili jsme se s nimi na realizaci těchto prací. Sami jsme také přiložili ruku k dílu, když jsme odstraňovali možné příčiny růstu plísní a řas jako jsou například větve stromů v blízkosti fasád. Technici firmy nás upozornili, že LSG nátěr ochrání fasádu na dobu více než 5 let, ale to jen v případě, že se budeme starat o běžnou údržbu stavby, jednou z podmínek je také vizuální kontrola fasády a pravidelné čištění.

 

Jejich radami se řídíme a na fasádě je dobré zacházení znát, plísně se znovu neobjevují.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *