Urobila sa vám na stene pleseň? Zbavte sa jej pomocou LSG od „Odstraňovanie, dezinfekcia, likvidácia plesne “

1504 0
Ako riešiť odstránenie plesne v Bratislave 1

Čo urobiť v Bratislave 2 proti vzniku plesní Problémy s plesňou boli u nás prakticky na dennom poriadku, pretože sa tvorila stále dokola. Bývame na dedine v staršom dome, ktorý po pra pra rodičoch zdedil manžel. Síce sme ho zrekonštruovali, že vyzerá ako nový, ale bohužiaľ to, že nie je úplne nový je vidieť na tom, ako sa v ňom drží vlhkosť. Snažili sme sa to vyčistiť kadečím, ale nič nepomáhalo. Nejaké prípravky síce pleseň odstránili, ale vždy sa po nejakej dobe vrátila. Bolo potrebné na to nájsť už niečo poriadne. Sadla som si preto k internetu a venovala tak tri hodiny starostlivému zisťovaniu, čo by už naozaj mohlo fungovať – ako odstrániť pleseň.

Okrem ďalších babských rád, ako vyčistiť pleseň, ktoré som radšej už ani neskúšala, som našla niekoľko upratovacích firiem, ktoré sa odstraňovaním plesne zaoberajú a tiež niekoľko informácií, ako pleseň vlastne vzniká a ako ju predchádzať a ako odstrániť pleseň.

Cena za profesionálne odstránenie a likvidáciu plesní v Bratislave 3

V naša prípade išlo o jasný…

V naša prípade išlo o jasný prípad kondenzácie vodných pár. Keď v nejakej miestnosti udržujete viac studený vzduch, než v iných, tak akonáhle sa do nej počas otvorenia vody dostane teplý vzduch, ktorý je oveľa viac vlhký, tak sa v ňom začne vodná para kondenzovať a usadzovať, čím vzniká pleseň. Vlhký teplý vzduch v domácnosti sa musí pokiaľ možno všetok priebežne vymieňať za chladný suchý vzduch obsahujúci málo vlhkosti. Touto výmenou vzduchu dosiahneme aj odvod škodlivín obsiahnutých v pôvodnom vlhkom teplom vzduchu. Je potrebné vetrať aspoň dvakrát denne, aby sa vzduch postupne obmieňali. Výrazných tepelných strát sa báť nemusíte – rýchlym vetraním sa nestačí naakumulované teplo zo stien a zariaďovacích predmetov podstatným spôsobom odčerpať.Čo bol presne náš problém, pretože mi príliš často nevetrali, pretože náš dom bol chladný, preto sme začali viac vykurovať a zároveň aj vetrať.

Ale to samozrejme nestačilo, pretože nám sa už pleseň utvorila a bola musí odstrániť. Medzi firmami, ktoré sa tým zaoberali, sme si vybrali A SERVIS LIPKA, s.r.o., pretože mali najlepšie referencie. Tí sami uvádzali niekoľko odbornejších informáciách o plesni. Na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je vraj výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejší. Pre riešenie problému, ako sa tejto nežiaducej plesne, je náter LSG. Je to náter proti plesniam, ktorý napadnuté múry tohto problému stopercentne zbaví. A firma A SERVIS LIPKA zabezpečuje kompletný servis v odstránení plesní, rias, húb, hoci lúhom výkvetov a iných mikroorganizmov z akéhokoľvek povrchu. Ich antimikrobiálne pôsobenie LSG je založené na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu.

Aj veľmi krátky kontakt…

Ako bojovať s plesňou v byteAj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutia. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť. Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný. Hovorila som si, že to vyzerá vážne nádejne, pretože nielen že ten text je dosť odborný, takže to vyzerá, že s tým majú veľké skúsenosti, ale že aj ten náter niečo vydrží. Životnosť náteru sa totiž pohybuje v 100 % podľa klimatické námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov.

Tieto informácie mám z ich stránok, takže sa nemusíte báť, že by som tu operovala s výmysly. Ukázala som to manželovi a ten súhlasil, že si ich na to najmeme. Síce to bola drahšia investícia, než sme čakali, ale určite sa to vyplatilo. Rovnako, keď sčítam tie prostriedky z drogérií a podobne, ktoré sme na to už nakúpili. Nevidím tam zase tak markantný rozdiel. V dohodnutý deň prišiel tím špecialistov a pustili sa do toho a ja ich si vzala voľno z práce, aby som bola doma. Na povrchy napadnuté plesňou naniesli bežný dezinfekčný prostriedok. Po odstránení nečistôt a biotického napadnutia potom dali náter proti plesniam priamo na existujúce povrchy. Ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias.

Po zaschnutí vytvorí umývateľný…

Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. LSG je tiež vraj aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály. Ten náter je vážne pecka, pretože od tej doby sa nám pleseň neobjavila. A to nikde, pretože sme si pre istotu ten náter nechali dať na všetky povrchy, kde by sa pleseň mohla vyskytnúť.Prípravok proti plesni - ako odstrániť pleseň

A dobre sme urobili, pretože od tej doby tento problém je pre nás minulosťou. Takže ak hľadáte niečo, čo určite funguje, tak odporúčam LSG od A SERVIS. Je to vážne výborná vec, ktorá nás ako jediná dokázala plesne definitívne zbaviť. Zamestnanci tejto firmy sú navyše veľmi milí a spoľahliví, takže sa nemusíte báť, že by mohlo dôjsť k nejakým nepríjemnostiam. Práca prebehla úplne v poriadku bez akýchkoľvek ťažkostí, prácu mali rýchlo hotovú. Aprišli presne na čas, čo vážne oceňujem, pretože kedykoľvek si pozveme nejakých remeselníkov, tak vždy. Ale vždy volajú s tým, že vo svojom nadobudnutom rozvrhu nestíhajú, a že prídu tak o hodinu neskôr. Ak sa tým „nadobudnutým“ rozvrhom snažia docieliť to, že to vyzerá, že je o nich záujem a robí im to reklamu, tak mňa to dokáže naštvať. Ale to sa vám pri A SERVISE nestane.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *