Redakce potřebuje novou fasádu, Odstraňování graffiti Pardubice

1266 0
Odstranění graffiti

Klientelu máme za léta naší praxe opravdu širokou. Ozývají se nám nejrůznější typy pracovníků a lidí s nejrůznějšími typy problémů. Ty jsou opravdu velice rozmanité. Třeba nedávno se nám tuhle ozvali z jedné redakce. Co to bylo za médium radši nebudeme jmenovat, chceme přeci jen zůstat striktní, jednak by o tom naši klienti neradi věděli, jednak bychom jim dělali reklamu zadarmo. Každopádně hodně lidí nemá novináře rádo. Ani se jim nedivíme, převrací informace ku prospěchu svému tak, jak se jim zrovna hodí. – Odstranění graffiti

Ne že bychom přímo my s nimi měli tuto nepříjemnou zkušenost, ale zkrátka chápeme lidi, kteří tito problémy s nimi měli. Nedíváme se ale na lidi skrz prsty a chápeme, že tu a tam jsou omezeni vlastníkem jejich firmy a jejich osobními zájmy, které musí splňovat, s čímž pak souvisí i určitá míra autocenzury. Autocenzura znamená, že novinář ví, co si s ohledem k vlastnické struktuře může anebo spíše nemůže dovolit říct, i když by to bylo ve jménu veřejného zájmu.

Spíše…

Spíše ale píšou informace, které můžou leckomu uškodit. Zkrátka to není košér. Nedávno nám ale právě volali novináři, kteří nejspíše způsobili skutečný malér. Redakci jim někdo zvenčí posprejoval, a dokonce prý přimaloval dle jejich slov „sprosté slovo“. Trošku jsme se nad tím pousmáli. Řekli, že si nás po menším průzkumu našli pozdávali jsme se jim jako nejlepší i prý co se týče ceny. Smluvili jsme si tedy termín Odstranění graffiti a dali jsme se do práce. Rádi bychom objasnili, jak vypadá průběh práce. Při odstranění graffiti z povrchů neošetřených antigraffiti nátěrem nebo nástřikem je třeba podotknout, že úspěšnost odstranění se pohybuje od šedesáti do devadesáti procent.

Po odstranění graffiti zůstávají na některých místech stíny, které se ani při opakovaných pokusech nepodaří odstranit. Existují však další postupy, jak se finálně zbavit zbytků sprejů. U fasád a strukturovaných omítek je třeba počítat s tím, že při odstranění graffiti z neošetřených povrchů můžeme odstranit i barvu fasády. Postupujeme tak, že se graffiti zeslabí co nejvíce je možné a přetře použitou fasádní barvou. Zamalovat graffiti ihned a nesnažit se ho odstranit jako takové, nepřináší dobrý výsledek, to ze zkušenosti víme.

Graffiti…

Graffiti většinou prostupuje na povrch a jdou vidět jeho původní rysy. Nejlepší prevence před vandalismem sprejerů je nechat si nanést na fasádu či kamkoliv na postižený povrch antigraffiti ochranu. Která zajistí další odstranění graffiti s úspěšným výsledkem. Na závěr je potřeba zdůraznit, že odstraňování graffiti nelze technologicky provést a zakázky odevzdat v uvedeném termínu dokončené, pokud klesne venkovní teplota pod deset stupňů.

Z praxe navíc víme, že za těchto teplotních podmínek v drtivé většině případů ani nepřibývá graffiti. Graffiti se nám nakonec podařilo perfektně odstranit a antigraffitový nátěr snad bude dobře sloužit svému účelu. Klienti říkali, že jsou s námi moc spokojení a že prý nám napíšou hezkou recenzi, tak na to se těšíme!

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *