Nevíte si rady s plísní? S tímto problémem pomůže profesionál

1408 0
plíseň na oknech

Pokud se chcete vyvarovat plísni ve vaší domácnosti nebo na pracovišti, vyplatí se dodržovat následující zásady. Vlhký teplý vzduch v domácnosti je třeba pokud možno všechen vyměňovat za chladný „suchý“ vzduch obsahující málo vlhkosti. Touto výměnou vzduchu dosáhneme i odvodu škodlivin obsažených v původním vlhkém teplém vzduchu. Nebojte se tepelných ztrát docílených větráním. Tepelné ztráty docílené větráním jsou v rámci celé tepelné bilance domu malé a dá se říci vzhledem ke zdravotním aspektům bydlení nepodstatné.

Před větráním mají v sobě naakumulované teplo zdi a zařizovací předměty v domácnosti. Rychlým větráním (průvanem) se nestačí naakumulované teplo ze zdí a zařizovacích předmětů podstatným způsobem odčerpat. Požadovanou rychlou výměnu vzduchu nedosáhneme větráním pomocí otevření oken do polohy „ventilačka“ nebo okenními větracími štěrbinami.

Okolí…

Okolí okna je chladné a na jeho površích kondenzují vodní páry z teplého odváděného vzduchu (kde je vlhko, tam jsou plísně) a v okolí okna vzniká nežádoucí plíseň na oknech. Navíc bývá zvykem, že pod okny jsou umístěny radiátory.  Z radiátorů jako zdrojů tepla stoupá teplý vzduch vzhůru k oknu a v případě dlouhodobě otevřeného okna v poloze „ventilačka“ uniká podstatná část teplého vzduchu od radiátoru ven z prostoru domácnostiStručně – v chladném období roku nevětrejte oknem v poloze „ventilačka“.

Ale pokud se vám plíseň vytvoří i navzdor těmto zásadám, tak pro vás máme řešení. V naěí úklidové firmě A SERVIS LIPKA, s.r.o. se totiž likvidací plísně zabýváme. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté naneseme nátěr proti plísním LSG přímo na stávající povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření.

LSG…

LSG je taky prý aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály.  Garantujeme vám, že s tímto nátěrem se už nebudete muset s plísní potýkat. LGS nátěr proti plsním je ta nejlepší ochrana, která je dnes dostupná. Je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení.

Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Životnost nátěru se Naší poslední zakázkou bylo odstraňování plísní v posilovně, kde si s ní majitelky už nevěděly rady. Ale důležité je, že veděly, na koho se obrátit.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *