Rostliny produkují vlhkost, proto nás trápily plísně.

1276 0
plísně

Před časem jsme si se ženou udělali takové sezení v zimní zahradě. Ona to původně teda zimní zahrada ani nebyla. Ale my měli pokoj navíc a květin po celém bytě plno, takže se to úplně nabízelo. Tak jsme většinu květin, co ležely různě po bytě, naskládali do jednoho pokoje. A doprostřed si koupili stolek a křesílka z ratanu. Aby to působilo jako na opravdové zahradě. Takže si tam tak vždycky sedneme a popíjíme kafíčko.

Anebo jen tak odpočíváme. A musím říct, že taková zimní zahrada má i praktické využití. Protože takto zalijeme kvítka hned, a člověk nemusí obíhat celý byt. Opravdu je to výrazně rychlejší. Takže já si tento nápad nemůžu vynachválit. Akorát jeden mráček to bohužel má. Jak je taková koncentrace rostlin v jedné místnosti, vytváří se velké vlhko. A vlhko, jak je známo, je živnou půdou pro tvorbu plísní a všelijakých mikroorganismů.

Takže…

Takže se nám na zdech začaly tvořit plísně v této místnosti. Zkoušeli jsme si v krámě koupit nějaký sprej. Který tedy na chvilku zabral, ale za chvíli jsme měli plísně zpět. Začalo nám být jasné, že sami jsme na plísně krátcí. Proto jsme se začali shánět po nějakých odbornících, kteří by nás plísní zbavili jednou pro vždy. A ačkoliv se nám to zpočátku zdálo téměř nemožné, nakonec jsme měli opravdu štěstí. A takovou firmu jsme skutečně našli. Potěšila mě už samotná komunikace s touto firmou. Na telefonu se totiž ozval moc příjemný hlas.

Paní mi vše ochotně vysvětlila a hned mi nabídla termín zákroku. Když pak tito odborníci přijeli, tak zákrok začal tak, že se nejprve odstranily biologické nečistoty mechanickou cestou. To dělali pracovníci s pomocí kartáče. Následně se povrch nechal vyschnout a poté se na něj aplikoval dezinfekční přípravek. Ten se aplikoval na suchý povrch, což je pro tuto technologii velmi důležité. Poté se tato účinná látka nechala celý den působit. Teď přijde na řadu to „kouzlo“, které nás zbavilo plísní i do budoucna.

Závěrečným…

Závěrečným krokem byla totiž prevence. Aby plísně už neměly šanci se znovu objevit. Jedná se o speciální nátěr v podobě průmyslového polymeru. Nanesený nátěr totiž účinně zamezuje vlhkosti. A s tou my se teda opravdu musíme potýkat kvůli tomu našemu květinovému arzenálu. Nátěr zároveň dokáže odstranit vznikající mikrobiální napadení. Antimikrobiální účinek průmyslového polymeru je založený na principu změny iontové rovnováhy ve stěně buňky daného mikroorganizmu.

Nátěr má vlastnosti difúzního odporu. Takže všechny molekuly vodních par mohou bez problému z fasády unikat, zatímco molekuly vody do struktury fasády vniknout nemohou. Takže tento profesionální zákrok nás ušetřil starostí jednou pro vždy. Opravdu se to vůbec nedá srovnávat s nějakými domácími metodami. Tam jsme nikdy nedocílili dokonalého odstranění plísní, natož trvalého. Což firma zvládla obojí na výbornou. A SERVIS LIPKA, s.r.o.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *